REVIEW UTAMA SPICE NATURE’S AID ESSENTIAL OIL SET

February 3, 2018 Anne

Yuhuuuu ladies 😀 Back to nature.. Di post ini aku bakalan me-review gift set dari Utama Spice, yaitu Nature’s Aid Essential oil set. ‘Nature’s Aid’, seperti pengobatan kilat ala kotak P3K tapi dari alam,  di gift set ini berisi bermacam-macam essential oil yang berguna untuk menyembuhkan kesehatan kita. Penasaran seperti apa ?

Yuk mari kita intip ~

Deskripsi produk *from web

Essential oils are so versatile and easy to use in your daily life and we would like to share their magic with you. Knowing it can be difficult to decide the best oils to start with we have designed these kits to help you easily get started on your aromatherapy journey. Price : IDR 275.000 *from web.

Image result for utama spice nature's aid essential oil

source : utamaspice.com

This set includes:

  • Mint Essential Oil 5ml
  • Ginger Essential Oil 5ml
  • Patchouli Essential Oil 5ml
  • Lavender Essential Oil 5ml
  • Tea Tree Essential Oil 5ml

Ingredients

Mint Essential Oil: Mentha Arvensis (Peppermint) Leaf Oil

Ginger Essential Oil: Zingiber Officinalis (Ginger) Root Oil

Patchouli Essential Oil: Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil

Lavender Essential Oil: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil

Tea Tree Essential Oil: Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Oil

Packaging

Dikemas dalam kotak berbahan kertas daur ulang, gift set ini berisi 5 macam essential oil yang ditaruh di botol kaca kecil yang kokoh dan berukuran sebesar 5ml berwarna dark chocolate. Saat membuka kotaknya, sudah ada 5 essential oil yang ready dipakai beserta panduan bagaimana cara memakai essential oil yang benar, serta dilengkapi dengan tata cara memakai essential oil dengan aman.

Berikut aku sertakan keterangan yang ada di kotak ya *kalau di photo kurang jelas :

Using Essential Oils

CLEANING : 1-2 teaspoons of essential oil in a bucket (5-10 drops) of warm water in addition to a mild detergent/soda for action against insects, bacteria, and fungi (moulds). Remember to wear rubber gloves. Jadi essential oil juga bisa digunakan untuk membersihkan jamur di dinding loh ladies *wow banget gak sih.

DIFFUSION : a pot warm water on the kitchen stove, or radiator with 5 drops E.O will perfume/deodorize the room beautifully. Also excellent for inhibiting bacteria in a sick room.

OINTMENT/SALEP : This can be made by melting 6 grams of beeswax into 22ml carrier oil over low heat, add 30 drops of E.O when the mixture starts to cool. The E.O content of an ointment is usually around 5%, although for a chest rub it may be as high as 10%. You can increase the beeswax content for a thicker ointment. Use some wheatgerm oil as part of the carrier oil contenct for it’s preservatives properties.

STEAM INHALATION : Half fill a large bowl with boiling water and add 1-5 drops of E.O. Cover your head, shoulders, and the bowl with a large towel. Close your eyes and breathe in the medicated vapor in 5-10 minutes. This can be done for children and the eldery by filling the basin in the bathroom, closing the door and windows and letting the patient inhale the steam.

SPRAY : 20-60 drops of E.O diluted in 50 ml of alcohol/vodka and 50 ml of water. Put the brew into an atomizer/plant sprayer for deodorizing rooms, as an insecticide and bactericide.

PERFUME : These can be made using either carrier oil or alcohol base. Experiment with your own blend and remember the final aroma is greater than parts. Use your own sense of smell to determine the dilution you use. Give mixtures time to mature as a blend will often improve with age.

 

Essential oil safety

TOXICITY : E.O.s have varying degrees of toxicity depending on individual sensitivity and the oil in question. They are not recommended for internal use.

IF INGESTED DO NOT INDUCE VOMITING : Give the patient plenty to drink, milk, or water, and seek medical help as soon as possible *jadi kalau tidak sengaja tertelan jangan di sengajain dimuntahin ya guys, minum saja air banyak-banyak.

STORAGE : Store your E.O.s in a cool, dark place away from direct sunlight.

 

My Testimonies

Essential Oil yang di dalam gift set ini benar-benar banyak sekali memiliki manfaat ladies, bisa sebagai anti depressant, antifungal, anti septic, anti-inflammatory, calming, dll. Aku biasanya memakai salah satu essential oil ini aku teteskan di bak mandi alias ember yang sudah terisi dengan air hangat sebelum mandi. Rasanya ? Enak banget! Totally calming my body setelah mengalami hectic/stressful day, benar-benar membantu banget untuk menghilangkan stress karena aroma essential oil ini benar-benar ‘asli’ dan berbau ‘alam’. Essential oil favorite-ku yang mint dan lavender saat kepala sedang merasa pusing, suntuk dan mood lagi down, tinggal teteskan essential oil ini di ember sebelum mandi, benar-benar langsung segar dan rileks loh seperti habis dari spa karena aroma segar dari mint dan lavender itu totally works on my body.

Jika kamu yang lagi badannya sedang demam meriang, kombinasi jahe + lavender yang diteteskan di air hangat, aroma jahe dan lavender seketika bisa langsung menghangatkan tubuh dan membuat panas jadi turun. Coba deh kombinasikan essential oil ini sesuka hati kamu saat membeli gift set ini. Totally benar-benar helpful! Dalam seminggu saja essential oilku yang mint sudah habis *kalap saking enaknya tiap hari berasa segar banget saat mencium aroma mint saat mandi, mesti re-stock lagi nih. I totally recommended this gift set!! Totally life-saver and bisa juga dihadiahkan untuk orang special/tercintah gitu yah, disamping kegunaan dari manfaatnya yang banyak sekali, totally worth the price.

 

By the way yuk ikutan My Giveaway X Utama Spice

BERLANGSUNG DARI TGL 7-23 FEB 2018

Hadiahnya yaitu UTAMA SPICE NATURE’S AID Essential oil gift set ini

Caranya gampang banget tinggal click link dibawah ini & tinggal komen2 aja guys

 CLICK HERE

 

 

Okay sekian my honest review for this gift set.

Teman-teman ada yang pernah mencoba produk dari Utama Spice juga kah ?

Share your story ^^ will be really glad to read yours

Thank you for reading

xoxo

 

Utama Spice

utamaspicebali.com

@utamaspicebali

 

 

Read more...

Previous Article
REVIEW ARMANDO CARUSO (MINI BLENDER,APLICATOR,MAKE UP BRUSH CLEANER)
REVIEW ARMANDO CARUSO (MINI BLENDER,APLICATOR,MAKE UP BRUSH CLEANER)

Yuhuuuu ladies :D. Armando Caruso, who doesn’t know this beautiful brand from Milani – Italy? beauty lover ...

Next Article
REVIEW PURBASARI METALLIC LIPSTICK & OIL MATTE POWDER
REVIEW PURBASARI METALLIC LIPSTICK & OIL MATTE POWDER

Yuhuuu ladies… brace your self… another halal lipstick & compact powder is COMING!!!! Purbasari baru saja m...